Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Hornický spolek v Karviné


V sobotu 8.7.2017 se zástupci Hornického spolku Stříbro ...

Stříbro zúčastnili v Karviné 90 let výročí hornického spolku Kroužku krojovaných horníků Barbora a to patří mezi ty mladší. Nejstarším spolkem na Karvinsku, doposud je hornický spolek Rozkvět, který má 116 let.

Slavnostní zahájení se konalo u hornického pomníku na Universitním náměstí za účastni 16 hornických spolků (nejdále to měli ze  Stříbra a Pezinku). Po hornické hymně a položení věnců se hornický průvod vydal do kostela Povýšení sv. kříže do staré části Karviné, hned vedle zámku, kde proběhlo svěcení nového spolkového praporu.

Začaly se stavovat mraky, které nevěstily nic dobrého. Poté šel průvod do střediska volného času, kde se odehrávala společenská část akce. Mezi tím slušně sprchlo. V rámci programu došlo na stužkování spolkových praporů, ocenění starých a starších členů spolku KKH Barbora (dříve důl Austria).

K obědu a dále k tanci a poslechu hrála místní kapela. Hornické spolky obdržely Pamětní list a někteří členové hornických spolků byli vyznamenáni pamětní spolkovou medailí. Poté se konal další kulturní program až do večerních hodin. Ještě jednou spolku KKH Barbora gratulujeme a přejeme další roky, hlavně při udržování hornických tradic.

Zdař Bůh

Karel Neuberger





Dne 10.07.2017:Karel Neuberger





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro