Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



FOMEI CUP v Písku (1. 7. 2017)


Mládežnická střelecká soutěž pořádaná Českomoravskou mysliveckou jednotou, z.s. ve spolupráci s firmou FOMEI.

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. ve spolupráci s firmou FOMEI pořádá čtyřkolovou mládežnickou střeleckou soutěž. Tato soutěž již proběhla 1. 4. 2017 na střelnici v Lomu u Tachova a 1. 6. v Písku. Další dvě kola budou probíhat 26. 8. v Kroměříži a 23. 9. opět v Jičíně.
První červencový víkend proběhlo II. kolo FOMEI CUPU v Písku. Soutěž byla pořádána na střelnici Provazce, která patří Lesům města Písku, s.r.o.
Vlastní soutěž probíhala současně na několika připravených střelištích. Každý střelec při prezenci obdržel startovní číslo, kterým byl označen po celý den soutěže. Účastnilo se 93 soutěžících rozdělených do třech kategorií.
Této soutěže se podruhé zúčastnilo 7 mladých střelců ze Střeleckého kroužku DDM Stříbro, který je součástí SSPK Stříbro. V souboji se zkušenou konkurencí v několika disciplínách dosáhly velmi pěkných výsledků.

První kategorie žákyně a žáci do deseti let stříleli na redukované terče liška, srnec, kamzík a kňour. Stříleli na 10 m vzduchovkou s puškohledem, v ležící poloze s oporou, deseti ranami.

Druhá kategorie K4M Dorostenky a dorostenci ve věku jedenáct až patnáct let stříleli na terč liška – vsedě s oporou loktů, terč kamzík a srnce – vsedě s oporou loktů, terč kňour – vstoje s oporou pevné tyče. Všechny terče pro druhou kategorii soutěžících se stříleli na vzdálenost padesát metrů, deseti ranami.

Třetí kategorie K4M Juniorky a junioři ve věku šestnáct až dvacet let stříleli na terč liška v poloze vleže s oporou loktů, terč srnec – vstoje s oporou pevné tyče, terč kamzík- vstoje s oporou volné tyče a terč kňour – vstoje bez opory. Všechny terče v této kategorii se střílely na vzdálenost padesát metrů, deseti ranami.

Vyhlášení výsledků:

Střelba Vzd. Puškou Kategorie Žákyně a žáci  - na sedmém místě Alblová Bára s počtem 391 bodů z možných 400.  V celkovém pořadí 20 místo. Třinácté místo Lipovský Jan s počtem 392 bodů z možných 400. V celkovém pořadí 19 místo. Sedmnácté místo Šafránek Jakub s počtem 374 bodů z možných 400. V celkovém pořadí 29 místo. Dvacáté místo Karvaš Filip s počtem 346 bodů z možných 400. V celkovém pořadí 32 místo.

Střelba MP Kategorie Dorostenky a dorostenci – na desátém místě Bača David s počtem 344 bodů z možných 400.  V celkovém pořadí 16 místo. Na dvanáctém místě Krátká Michaila s počtem 256 bodů z možných 400.  V celkovém pořadí 26 místo.

Střelba MP Kategorie Juniorky a junioři – na třetím místě Leitgeb Vojtěch s počtem 366 bodů z možných 400.  V celkovém pořadí 3 místo.

Všichni soutěžící bez ohledu na umístění byli odměněni drobnou cenou od firmy FOMEI. První tři soutěžící v každé kategorii obdrželi diplom a hodnotnou cenu. Ceny do této soutěže věnovala firma FOMEI, Českomoravská myslivecká jednota, z.s., Okresní myslivecký spolek Písek a společnost Lesy města Písku, s.r.o. Slavnostní zahájení, ale i ukončení a vyhlášení výsledků se konalo za doprovodu myslivecké lovecké hudby.

Zvláštní poděkování si zaslouží, nejen soutěžící, ale také jejich doprovody - podpořili sebevědomí mladých střelců, pomohli zabezpečit dopravu na místo soutěže, dbali pokynů vrchních rozhodčích na střelištích, čímž přispěli k hladkému průběhu celé soutěže. Doufám, že nastoupíme do dalších závodů za aktivní podpory rodičů a příznivců sportovní střelby.

Vedoucí střeleckého kroužku: J.Šimice





Dne 08.07.2017:Jitka Slívová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro