Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Malíři, stará kašna a rezivějící skleník...


ART 7 vystavuje v klášteře Teplá.

Výtvarná skupina ART 7 zahájila vernisáží svoji výstavu ve starobylých prostorách kláštera Teplá, v bývalé Sladovně... prostorách jež znovu objevili lidé 21.století.A není to poprvé,co výtvarníci,malíři, sochaři i fotografové vystavují svá díla v mystických prostorách historie, jakoby podvědomě chtějíce přiblížit a spojit duchovní svět minulosti a současnosti...

Výtvarnou skupinu ART7 není třeba zvláště představovat, jistě mnohé znáte ze skupiny Výtvarníků Borska. Malíři,jež nám divákům přibližují svůj vnitřní svět chápání a modelování jiné reality, zdůrazňujíce zejména harmonii a soulad věcí a také vyjádření svého názoru vnímání,k čemuž jim slouží jejich paleta,barvy, ruce a, a člověk..

Marie Vítková představuje střední generaci malířské skupiny,je vyzrálou osobností plnou pozitivní energie, její obzvláštní abstraktní obrazy jsou její vize plné optimismu,harmonie a pozitiva,velikou péči věnuje i výběru barev a jejich vzájemné působení,někdy přidá i kamínky,drahokamy které tuhle nádheru ještě povyšují. Její obraz MOST přez MINULOST v sobě ukrývá i hlubokou filosofii optimismu..

Pavel Rybecký patří k mladým autorům skupiny ART7. Pavel je složitou osobností,jak sám říká dlouho hledal svůj jedinečný vyjadřovací styl ,no a povedlo se mu to. Je ovšem sám k sobě náročný a je vidět,že o svých obrazech velmi přemýšlí, také má rád rozměr čtverce, což je vizuelně i malířsky těžký složitý formát, jak z hlediska motivu, tak kompozice.. je nutno dodat, že vyrůst v osobnost vedle svého otce Jana Rybeckého,jež je vyzrálým zkušeným a osobitým malířem je velmi těžké. Pavlovi se to klobouk dolů, ovšem  skvěle podařilo ..

... atmosféra v klášterním areálu byla jedinečná, působí na Vás celé ty věky historie a víry, jež jsou navždy vepsány do zdí kláštera, úžasná patina času je vidět u staré kašny na vnitřním nádvoří vedle rozlehlého parku s rybníkem a křížovou cestou.. s ůdivem hledite na rezavějící starobylý skleník při zapadajícím slunci..

 





Dne 30.06.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro