Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



CykloRally Českým lesem 2017


aneb Ctibořská „50“ …

Athleticclub Ctiboř uspořádal v sobotu 17. června 2017 druhý ročník cyklovyjížďky vedoucí po obou stranách hranice s Německem. Účastníci si mohli vybrat buď silniční trasu v délce 54 km nebo trasu pro crossová (trekingová) nebo horská (MTB) kola v délce 38 km vedoucí nádhernou krajinou severní části Českého lesa. Obě trasy si níže můžete rozkliknout.

Protože první ročník splnil kritéria (dobré značení a občerstvení na trati i v cíli), byl cyklovýlet zařazen do seriálu cyklovýletů "Na kole po českém západě". Tím se jeho propagace na rozdíl od pouhé měsíční propagace prvního ročníku značně rozšířila a počet účastníků se zvýšil ze čtrnácti na dvacet jedna. Letošní termín bohužel kolidovat s jednorázovou akcí, které řada tradičních účastníků dala přednost. Do budoucna se ale dá očekávat, že se účast stejně jako u ostatních cyklovyjížděk bude zvyšovat tak, jak se bude dostávat do povědomí.

Převážná část účastníků vyrazila na kratší trasu, kterou pořadatelé, byť vedla po značených cyklotrasách, perfektně označili vlastním značením, takže rekreační cyklisté se mohli v klidu věnovat pozorování přírody a poslechu zpívajícího ptactva. Příroda zejména nad Žďárem nebyla k rozeznání od Šumavy. Letos na rozdíl od prvního ročníku žádná přeháňka nepřišla a po celou dobu bylo polojasno s teplotou kolem 18°C, i když místy na slunci teplota šplhala k 26°C.

V Broumově se bylo možné ve Staré hospodě občerstvit a pak se vzdělat pod Broumovem ohledně historické výroby kobaltového skla a modrého barviva (smalt) nebo broumovských železáren a drátoven na naučné stezce Údolím Hamerského potoka, která je částečně lemovaná letitou dubovou alejí. Na začátku naučné stezky ve směru jízdy bylo možné obdivovat obrovský smrk, na jejím konci pak Broumovský jasan s obvodem 550 cm měřeno ve výšce 130cm.

Cyklovyjížďka začínala a končila na fotbalovém hřišti ve Ctiboři, kde probíhala pouť s živou kapelou, takže účastníci poseděli a zhodnotili akci při dobrém občerstvení.

Silniční trasa.

MTB trasa - upřesnění: za Trepensteinem zabočit doprava

Pozvánka.

Foto: pořadatelé a Vít Bušek





Dne 21.06.2017:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro