Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 06/2017


Víte, že…

Víte, že…

… pracovníci Lesů města Stříbra se opět činili? Stovky zatlučených kůlů, kilometry natažených drátů a pletiva. Celkem bylo v našich lesích vysázeno 1 000 ks jedle, 2 000 ks modřínu, 10 000 ks smrku, 10 150 ks buku, 15 000 ks dubu a 60 000 ks borovice. Krásná práce, co říkáte?

… stříbrští včelaři již podruhé uspořádali oblastní kolo soutěže mladých včelařů Zlatá včela pro Plzeňský a Karlovarský kraj? V kategorii mladších žáků zvítězil stříbrský včelařík David Lang. Kategorii starších žáků ovládl Jakub Heicl také svěřenec stříbrských včelařů. Soutěže se v obou kategoriích zúčastnilo celkem 43 mladých včelařů. Gratulujeme!

 … v těchto dnech již probíhá testovací režim veřejné wi-fi sítě v centru města? Za finančního přispění firmy KERMI a ve spolupráci s firmou AgNET nabídneme turistům možnost připojit se na internet a získat tak např. aktuální informace o Stříbře a konaných akcích.

 … máme ve Stříbře nové tabule s aktuálním plánem města? Tabule osadili pracovníci SMMS a naleznete je v prostoru Městského muzea, u parkoviště v Mánesově ulici, u autobusového nádraží i v Nádražní ulici.

 … vzhledem k vysokému počtu dětí (21), které dostaly odklad školní docházky, plánujeme otevření tzv. přípravné třídy v ZŠ? K tomuto tématu proběhla již i schůzka s rodiči, zda-li bude zájem z jejich strany. Osobně si myslím, že tyto děti by se již v „klasické“ třídě ve školce nudily. Přípravná třída jim tak nabídne možnost, jak uspokojit jejich zvědavost i zvídavost, a co nejlépe je připraví na vstup do školního života.

 … myslíme i na cyklisty, kteří se pohybují po městě? U polikliniky a budovy Základní umělecké školy tak naleznete nové stojany na kola.

 



Dne 19.06.2017:Bc. Karel Lukeš


21.06.2017 - 11:50:55
Pepa - Když se myslí i na cyklisty, tak proč zastupitelé na návrh prvního místostarosty zrušili na jedné z nejfrekventovanějších silnic ve Stříbře původně schválený pruh pro cyklisty na nově rekonstruované ulici Palackého? Ale je pravda, že po rekonstrukci budou moci jezdit cyklisté už po dvou chodnících, i když se to nesmí :-(. Josef Hrábek



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro