Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Malířka Patricie


zahájila včera vernisáží svojí první výstavu

Galerie u Sv. Jiří v Plzni byla včera celá slavnostně nasvícená. Vlastně to byl takový svátek, vždy když malíř(ka) vystaví svoje obrazy je to pro galerii svátek, jinak jsou to přece prázdné stěny a zdi nedělají galerii, stejně jako baráky město...

Paní Patricie Francová je malířka, která maluje,ale hlavně kreslí. O kresbě už jsem tady psal, patří mezi těžké disciplíny malířství a vyžaduje nejenom perfektní souhru očí a rukou,ale také hlubokou vnímavou duši. Tu určitě Patricie má a je opravdu radost si ty Její kresby prohlédnout, jakoby občas si odejde k nějaké té malbě, jak je vidět na  fotografiiích jedná se o portréty. Malovat portréty je těžké, jen si to zkuste, vypněte si displeje, vezměte si tužku a papír a namalujte si svýho, no bližního, poznáte nepoznané, bude to Váš čas a nikdo Vám nebude vnucovat ty sladkobolnokrvavěnapínavý děje prokládaný masivní reklamou a politikou... vždyť každý Váš život, Vaše bytí je jedinečné, zbavme se závislosti na mediích je to cesta do pekel deprese.. tohle naše milá malířka Patricie  tohle už dávno pochopila a radostí ji naplňují nejen Její výtvarné představy,ale i to že může dělat radost nám divákům vnímatelům. Veliké díky ! 

A ještě něco. Když sem náhodou uviděl Její ruce, její dlaně, dlouhé štíhlé prsty musím říci, že jsem krásnější ruce ve svym dlouhym životě neviděl, jakoby její vnitřní já formovalo tyhle úžasné nástroje výtvarnýho cítění ,kterýho je schopna jenom žena. Malířka Patricie.

---------------

Výstava je k vidění po celý květen a v Plzni Doubravce v galerii Domu Sv. Jiří, Mohylová ulice. Vstupné zdarma.





Dne 03.05.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro