Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 04/2017


Víte, že…

… zastupitelé města schválili záměr bezúplatného převodu kostela sv. Petra? Po dořešení administrativních a smluvních vztahů mezi městem a církví by město připravilo projekt záchrany a obnovy vzácných fresek na zdech kostela. Zároveň by se kostelík měl do budoucna více otevřít veřejnosti. V letošním roce bude také probíhat další etapa opravy zdi kolem kostela.

… v parku přibylo nové zábradlí? V uplynulých dnech pracovníci Lesů města Stříbra vybudovali nové zábradlí, aby byla zajištěna větší bezpečnost návštěvníků našeho parku. Až se oteplí, dojde ještě k nezbytnému nátěru. Věříme, že zábradlí bude všem dobře sloužit a nestane se terčem vandalů.

… Strážnice Městské policie besedovaly s žáky v ZŠ Mánesova? V rámci prevence představily strážnice práci MP, její vybavení, poradily žákům, jak se zachovat v určitých situacích. Nechyběly ani zvídavé dotazy malých žáků.

… na besedu za klienty do Domova pro seniory sv. Pavla II. přišli zástupci Městské policie, starosta města i koordinátor projektu „Bezpečnostní dobrovolník“ Ing. Maňák? S přítomnými seniory diskutovali o možnostech podpory, seznámili s novinkami ve městě a předali dárky.

… z pracovních důvodů rezignoval na mandát zastupitele Pavel Tóth? Jako náhradník složil slib Ing. Miroslav Šimek, který již od počátku tohoto volebního období pracuje ve Finančním výboru i Výboru výstavby. S aktuální problematikou je tak velice dobře obeznámen a věříme, že jeho znalosti a zkušenosti budou v zastupitelstvu přínosem.

… Rada města na svém posledním jednání schválila termín zápisu do MŠ? Termín zápisu do všech budov MŠ Stříbro bude probíhat od 2.05.2017 do 4.05.2017 (v těchto hodinách – od 9.00 do 12.00 hod. a od 13.00 do 17.00 hod.) v budově MŠ Stříbro, Soběslavova ul. 1003.

… na radnici se uskutečnilo další setkání starostů ORP Stříbro? Přítomné starostky a starosty přišli informovat o aktuálních záležitostech zástupci městského i krajského úřadu, SÚS, Zdravotní záchranné služby, Policie ČR, HZS, Úřadu práce, Státního pozemkového úřadu i ředitel naší spádové nemocnice Stod.

… další neformální setkání s občany se uskuteční ve středu 26. dubna v 18:00? Všichni zájemci jsou srdečně zváni do restaurace U Radnice (Masarykovo náměstí). Od 16:00 se před touto akcí uskuteční tradiční setkání představitelů města se seniory v Kulturním domě.

… žáci 9. třídy ze ZŠ Mánesova v dubnu budou pokračovat v tradici a vysadí si „své“ stromy? Loni započatá výsadba lipové aleje v Těchlovicích tak bude mít pokračování. 



Dne 19.04.2017:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro