Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Za čisté Stříbro aneb byli jsme při tom


Spolupráce s občanským sdružením „DOLNÍCI“ při ochraně veřejného pořádku formou zapojení do celorepublikové akce „UKLIĎME SI ČESKO – MĚSTO STŘÍBRO“

 

Bylo velmi časné sobotní dopoledne 8. dubna a na Masarykově náměstí ve Stříbře se začali scházet první dobrovolníci, dobrovolnice a dobrovolňata. Jako dobrovolník se přišel zúčastnit i starosta našeho města. Ačkoliv bylo teprve dopoledne úporný pohyb slunce naznačoval slunný den, což jistě všichni, kdo se připravovali na akci Vyčistíme si naše město IV. aneb ukliďme svět, ukliďme Česko viz. http://www.uklidmecesko.cz/map/ , vděčně přijali. 

Dolníci byli na tuto, jimi již tradičně pořádanou akci, velmi dobře připraveni. Měli nejen pracovní a            ochranné pomůcky, zajištěný následný svoz odpadků díky firmě EKODEPON, ale i zázemí s připraveným občerstvením pro všechny účastníky v dostatečném množství.

Organizace klapala na jedničku a po rozdělení do předem připravených tras se sběrači vydali na sběr. Po sběru byla připravena doprovodná akce na baště i ocenění těch nejšikovnějších.

Tak takto jsem tedy vnímal zahájení této velmi potřebné akce pod patronací dolníků.

Jako bezpečnostní dobrovolník města Stříbra, jsem po nálezu letité černé skládky komunálního odpadu v zalesněném prostoru v blízkosti rekreační oblasti Stříbro-Milíkov pociťoval potřebu pomoct zajistit veřejný pořádek i vlastním podílem při jejím odstranění. Vždyť vzhledem k bezpečnostním rizikům, z takových skládek vyplývajících a ochrany veřejného pořádku i negativních pocitů občanů, kteří tyto skládky vidí, je jejich odstranění i jednou z forem prevence kriminality.

I proto jsem vyjednal předchozí přípravu pro její odklizení spočívající v perfektním prosekání porostu na městských pozemcích SMMS, s.r.o., za což jejim zaměstnancům velice děkuji.

A poté už jsem jen dohodl s organizátory akce na území města podporu této dobro-volnické aktivity svým přispěním při likvidaci této skládky, včetně zajištění jejího odvozu.

Práce nebylo málo, až 3 plně naložené vozíky za osobákem odvezené k další likvidaci na sběrný dvůr města Stříbra hovoří za vše. Ale fotky, kolik se odvezlo a hlavně, jak to vypadalo předtím a poté, hovoří samo za sebe.

Počasí bylo fakt překrásné a tak věřím, že se všichni po návratu z přírody domů cítili nejen zdraví a příjemně fyzicky unavení s pozitivní náladou, ale tak jako já i perfektně opálení. Pevně věřím, že úklid vydrží a později nebudeme nějakým zjištěním dalších nepořádků „dopálení“ .-)

 

Už jen poděkuji všem dobrákům za účast, profesionální přístup při činnosti i dobrou náladu a vedení města Stříbra za podporu těchto dobrovolných aktivit našich občanů.

Myšlenka „dobro – volně“ jistě nikdy nezanikne 

 

A Vy ostatní chcete vědět víc J .., tak neváhejte a přijďte za námi do fajn party, která nemyslí jen na sebe a koná dobré skutky pro nás pro všechny..

                                                    

                                   Vaši dobráci

 

                                                                                                              

                                                                                                                        

Ing. Vratislav Maňák, v.r. koordinátor dobrovolníků 

725380747; 374801105 email: manak@mustribro.cz 





Dne 10.04.2017:Ilona Novotná





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro