Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Z jednání zastupitelstva 25. 1. 2017


Po kontrole plnění usnesení předcházejících zastupitelstev ...

byl projednán materiál o působení starosty v organizacích a sdruženích. Na dotaz v diskusi ohledně zeminy před Husitskou baštou nikdo z přítomných nedokázal odpovědět.

Na žádost Základní kynologická organizace ve Stříbře zastupitelé vyhlásili záměr prodeje bývalé kynologické klubovny V Lipkách a okolního pozemku k zahrádkářským účelům s tím, že peníze za klubovnu připadnou kynologům a peníze za pozemek městu.

Zastupitelé schválili záměr bezúplatného převzetí nejstarší budovy ve městě, kostela sv. Petra pocházejícího z konce 13. století, od Římskokatolické farnosti Stříbro za účelem získání významné kulturní památky do péče a její zpřístupnění širší veřejnosti. Po roce 2000 byl kostel zařazen do Programu záchrany architektonického dědictví ČR, na kterém se město přímo nebo prostřednictvím Nadace Jakoubka ze Stříbra podílelo finančně na podílech k poskytnutým dotacím. Po provedení revize stavu omítkových vrstev bude možné přistoupit k restaurování gotických maleb a objekt kostela po dlouhém období opět zpřístupnit. K financování restaurátorských prací bude možné žádat zejména o dotace Plzeňského kraje a MK ČR.

Na prosincovém jednání zastupitelstva nebylo přijato žádné usnesení k návrhu nové smlouvy k majetkoprávním úkonům v areálu kasáren a ke zrušení dosavadního sdružení založeného k revitalizaci kasáren. Druhý účastník sdružení požádal Radu města Stříbra a starostu, aby byl materiál znovu předložen na jednání zastupitelstva. Starosta zpracoval a předložil materiál, aby zastupitelé sami rozhodli, zda se má původní materiál opětovně předložit na jednání zastupitelstva, což zastupitelé většinou hlasů schválili.

Přestože byl na prosincovém jednání zastupitelstva schválen rozpočet na rok 2017, tak na lednové zastupitelstvo byly předloženy rozpočtová opatření v nevídané výši – na budovu ZUŠ 5,7 mil Kč, na II. etapu náměstí 2,5 mil Kč, na lávku v parku 7,6 mil Kč a na opravu č.p. 63 na Masarykově náměstí (mimo jiné podatelna MěÚ) 1,8 mil. Kč. Přes obrovskou výši navržených prostředků v pracovním materiálu chybělo vyjádření obou poradních orgánů zastupitelstva, tedy finančního i stavebního výboru a stejně tak vyjádření oddělení regionálního rozvoje, zda by se na některou akci nedalo žádat o dotaci a tím ušetřit peníze města. Předseda finančního výboru vysvětlil, že město na konci roku obdrželo podstatně více financí, než se předpokládalo a proto vznikl tento pracovní materiál, přičemž akce do něj sestavoval první místostarosta z akcí dlouhodobě uvažovaných a projektově připravených.

Zastupitelé vzali na vědomí „Program rozvoje města Stříbra“ v nadcházejících sedmi letech. V rámci zpracování byla provedena analýza současného stavu města a zjišťování názorů veřejnosti dotazníkovým šetřením, veřejnou diskusí a projednáváním. Program rozvoje města byl zpracován ve spolupráci s městem, členy odborných pracovních skupin a řídící skupiny, Regionální rozvojovou agenturou Plzeňského kraje a Centra pro komunitní práci západní Čechy.

Zastupitelé se dále zabývali zadáním změny č. 2 územního plánu Stříbro, kterou v červnu 2016 navrhla firma Kermi s.r.o. za účelem vyšší zastavěnosti v areálu. Návrh změny během půl roku prošel nezbytným legislativním procesem, aby mohl být předložen zastupitelstvu. Výbor výstavby po projednání návrhu doporučil zastupitelstvu, aby vedení města Stříbra vstoupilo v jednání s firmou Kermi s.r.o. o vzájemné spolupráci na omezení negativního dopadu výroby Kermi na město a občany. Jednatel firmy ubezpečil, že chtějí rozvíjet skladové prostory, které nebudou mít žádný vliv na město. První místostarosta požádal o schůzku, na které by se projednalo ještě několik věcí jako např. protihlukové stěny. Zastupitelstvo projednání odročilo.

Starosta coby velitel Městské policie Stříbro předložil na vědomí zprávu o činnosti Městské policie Stříbro za rok 2016. Poté se rozpoutala diskuse k převodu majetku Baníku Stříbro na město, kterou vyvolal dopis TJ zastupitelům.  Z diskuse postupně vyplynul návrh na usnesení, kdy starosta dostal za úkol sestavit komisi k převodu majetku TJ Baník Stříbro na město a zároveň vytvořit harmonogram její činnosti a tento předložit ke schválení zastupitelstvu. V závěrečné diskusi padla ještě připomínka k neodklízení sněhu v kasárnách a pak že je potřeba s firmou Kermi jednání neodkládat.

Další články z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 23.03.2017:Ing. Josef Hrábek


23.03.2017 - 08:42:32
Pepa - Doplňující informace prvního místostarosty: Věc se zeminou před Husitskou baštou byla prošetřena a zemina byla odstraněna. Co se týče kostela sv. Petra, tak nejdříve bude dokončena obnova ohradní zdi, která započala v loňském roce, pak se teprve přistoupí k dalšímu.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro