Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 03/2017


Víte, že…

… v loňském roce jsme ve městě Stříbře měli 40 svateb? I v letošním roce si můžete pro svůj den vybrat obřadní síň radnice, prostory Městského muzea nebo třeba Minoristké zahrady.

… rok 2016 byl plodný i na děti? Celkem se nám ve Stříbře narodilo 77 dětí, z toho 44 děvčátek a 33 chlapečků.

… Policie ČR řešila loni 126 trestných činů s objasněností 30,95%? Na území města Stříbra došlo dále ke spáchání 450 přestupků, přičemž 208 bylo vyřešeno blokově.

… v roce 2016 řešil Správní odbor městského úřadu 586 přestupků? 

… na konci ledna došlo k vloupání do objektu Mateřské školy v Pastýřské ulici i Základní umělecké školy? Díky rychlé, poctivé a profesionální práci Policie ČR a s přispěním kamerového systému byl pachatel velice rychle odhalen.

… společnost Steelcase z Ostrova u Stříbra věnovala městu kancelářský nábytek za více než 250.000Kč? Tento poslouží k vybavení kanceláří na úřadě, v Mateřské školce, Městské policii nebo dobrovolných hasičů. Děkujeme moc.

… stříbrští včelaři bilancovali uplynulý rok? Včelaři se podílí a pravidelně účastní akcí města, vychovávají si své následovníky v kroužcích a od loňského roku pořádají i oblastní kolo soutěže Zlatá včela pro Plzeňský a Karlovarský kraj. V loňském roce vyrobili 25.967Kg medu a obhospodařovali 939 včelstev.

… mladý stříbrský motokrosař Dominik Kučeřík obhájil titul Sportovní hvězda Deníku? V rámci ankety Sportovec roku Tachovska obdržel nejvíce hlasů od čtenářů Tachovského deníku a zopakoval si tak úspěch z předchozího roku. Držíme palce i v letošní nabité motokrosové sezóně.

… Stříbrský region ocenil mladé výtvarníky? V Městském muzeu se uskutečnila vernisáž prací žáků základních škol, na které byly představeny nejlepší návrhy nového loga Stříbrského regionu. Vyhodnoceni a oceněni byli mimo jiné Lucie Kašíková, Kateřina Tancošová a Marek Petrášek.



Dne 19.03.2017:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro