Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Hitler jako houpací kůń


Moving Station je

 Moving Station  je centrum pro kulturní a sociální projekty.

Když vstoupíte dovnitř nevěříte vlastním očím. Hitler, Stalin, Mao...  . Zamrazí Vás .Nejprve si myslíte že jsou to  jacísi převlečení extravagantní herci místních městských divadel. Nejsou. Ani se nehnou. Mohlo by se zdáti, že tyhle pirotesktní figury v životní velikosti provedené v detailu k samé dokonalosti jsou jakousi kontroverzní satirou k nedávně hrozné minulosti. Ne, nesmějete se. Hledíte s hrůzou na tyhle diktátory, za nimiž jsou statisíce  spíše miliony zavražděných lidí.. s hrůzou z jejich blízkosti, z očí do očí. Hrozné. Už jsem chtěl odejít, když se mi náhle zazdálo, že se jeden z těch tyranů pohnul. Otočil jsem se. Mrknul na mě. Třeste se, já se vrátím... slyšel  sem jeho hlas..

---------------------------------

Když jsme tuším v roce 2012 byli na výstavě fotografů s tematikou Street, která se konala právě v uvedených prostorách ještě zpustlých s otlučenou omítkou, bez elektřiny s patinou času počátků 20.století,netušil jsem že se během pěti let promění v kulturně společenské centrum akurátních lidiček, jež preferujou alternativní, hodnotnější způsob života proti bující rakovině konzumu dneška. V současnosti tam dále probíhá i výstava fotografiií - Vzpomínka na Javorník- Ferninanda Bučiny, je nejen zajímavá etnograficky, ale i čistě historicky fotograficky. Staré, dobré černobílé fotografie se všemi svými nedokonalostmi Vás pohladí po těle a duši. V přilehlé kavárně si můžete dát dobrou kávu a jen tak pobejt v krásným historickým opraveným prostředí nádraží Plzeň Jižní Předměstí

Diktátory uvidíte pouze do 25.2. denně od 10-19 hodin na adrese Koperníkova 56 Plzeň Jižní předměstí. Vstupné je zdarma i na výstavu fotografiií.

A při odchodu můžete zapálit svíce za ty miliony zavražděných.





Dne 18.02.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro