Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 16. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Benešovy vize.


Výstava obrazů a plastik byla včera zahájena vernisáží ve stříbrském muzeu.

Přišlo hodně lidí, jakoby se v předvánočním adventním čase chtěli zastavit, zamyslet se, popovídat si. A také se podívat na obrazy a plastiky pana Miroslava Beneše.

Co dům dal  je název  výstavy, která se již tradičně koná v galerii stříbrského muzea. Obrazy a dřevěné plastiky pana Miroslava nám ukazují velikou šíři výtvarného umu autora. Jeho obrazy se pohybují
v moderním pojetí současného výtvarna a v každém obraze je ukryto jako tajenka autorovo sdělení a jeho vize. Je vidět a po prohlídce výstavených výtvarných děl to pochopíte, že jeho obrazy vznikají složitým vnitřním zápasem a také že on sám je velký znalec výtvarného umění. Jakoby se v jeho obrazech spojilo několik malířských stylů, a přitom každý jeho obraz má nezaměnitelný rukopis autora, jeho dílo byste jistojistě poznali mezi dalšími případnými autory .. Autora samotného přišli na vernisáž povzbudit i Ti jeho soukmenovci z Klubu výtvarníků Borska. Jistě si všichni měli co říci, neboť tihle mistři výtvarníci tvoří nám všem pro radost a také nám dávají jasně vědet, že život není jenom bysnis,kšeft a zisk,ale také pohoda krásno, harmonie. Všichni máme přece svůj vnitřní svět, a jen na nás záleží kolik si tam toho či onoho pustíme. Víte ono to současný tlachání na fejzbúkuku vlastně všecky ty bublináře ničí. Právě proto je dobře, že jsou mezi námi i lidé jako je pan Miroslav Beneš a jeho vize.  

Hudební doprovod Yanus Stříbrský. Výstavu můžete vidět  ve stříbrském muzeu do 6.1.2017.





Dne 10.12.2016:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro