Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Nákupní centrum Sv.Klimenta


adventně, aneb kam čert nemůže

Když sem dnes u ranní kávy omylem zapnul tvnova zděšen sem zíral na tři maskované ďábly, kteří uváděli ranní program. Vyděšen koukám do kalendáře je dnes svátek Ďábla ? Říkáte si co je to za nesmysl. V kalendáři bylo Jitka, zítra tj.6.12.2016 svátek sv. Mikuláše. Vše by se tedy zdálo býti normální. Bulvár udělal z ďábla čerta a vem to čert že, a je to. Jenomže. Vnucuje nám to. Všade samý čerti. Ďábel je přímo nadšen. Co na tom, že Mikuláš je symbolem dobra a rozdávání dárků chudým dětem... co na tom že ďábel je symbolem největšího zla,válek, utrpení, násilí.. Zamyslíte se. Tohle že jsou ty křesťanské hodnoty?, které si přece nedáme vzít, kterými se ohání někteří vrcholní politici ?

---

Vstával sem tedy brzo. V neděli v pul šesté ráno mrzlo jenom praštělo. Jsi praštěnej říkalo mé druhé líné já. Pojedeš v mrazivým nedělním ránu 100 km do nákupního centra ! Mé první nadšené já jásalo. JEĎ. Jedeš do nákupního centra, kam čert nemůže. Nákupního centra Sv. Klimenta.

Čekalo mi samý překvapení. Žádný narvaný parkoviště, jenom pár autíček, semtam nějaké kolo. Zíral jsem. Hodně mladých lidiček, rodiny s dětmi a také krásný, neobyčejně prostě krásný interier. Všichni si zazpívali. Také si četli a to nahlas nějaké to adventní čitivo k přemýšlení. Mladý a starý muž, jak symbolické. Jeden odchází, druhý přichází. Oba si myslí totéž. A také to říkají. Buďte studení, nebo buďte horcí. Nebuďte vlažní. Být vlažný je to nejhorší co může být. Rodina je základ Vašeho bytí. Rodiče se starají o své děti. Děti se starají o své rodiče... 

Dětská kapela zahrála úžasně. Úžasné adventní písně a melodie. Svíce hořely a na samý závěr přichází Mikuláš s andělem a rozdávají dárky. Tedy Dary. Čert tam nemůže, zůstal kdesi v pekle, vztekle.

Máte tam vzadu kávu, čaj a koláče říkají na samý závěr ten Starý a ten Mladý. Nikomu se nechtělo vodejít, není se čemu divit. Tady se nakupovali samý velký dárky. Dary.

Křesťanský hodnoty.





Dne 05.12.2016:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro