Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Slavnost Milostného obrazu ve Stříbře - Fotoreportáž


Přidáno foto

 V sobotu 24.9. 2016 byla ve Stříbře Slavnost Milostného obrazu, tradice jež přesahuje staletí...

Mnoho učených theologů Vám řekne, že existuje velmi tenká hranice mezi modlouslužbou, tedy uctívání model obrazů, soch nebo jiných symbolů znázorňující božstva, Boha , nebo jiné Bohublízké zobrazení.. právě křesťané však tuto tenkou hranici strikně dodržují, vědomi si toho, že zobrazované symboly svatých jsou jen symbolikou, že jsou výtvorem fantazie toho nebo onoho malíře, sochaře nebo řezbáře, a že se nejedná o zobrazení skutečných postav, ale jejich symbolické zobrazení, jenž má navodit duchovní spojení s jiným, nám neviditelným duchovním světem.. více  o obraze na www. staré stříbro.cz

Pojďme se tedy podívat do roku 2016 na Slavnost Milostného obrazu Panny Marie Bolestné ve Stříbře, jež už po staletí (od r.1737) spojuje duchovně a křesťansky založené lidi napříč generacemi a hranicemi.. Jednalo se o společnou slavnost česky a německy mluvících křesťanů, ale šlo vlastně o slavnost celého města.. Návštěvníky přivítal starosta Stříbra Bc. Karel Lukeš a místostarosta Martin Záhoř spolu s panem Felbrem za stříbrskou farní radu. Slavnostní mši v kostele Všech svatých celebroval páter Jan Kotas za účasti stříbrského faráře  Jiřího Hájka...Na uvítanou na náměstí  zahráli žácí ZUŠ pod vedením  učitele pana Matějky a ředitele pana Kratochvíla. V kostele Všech svatých zpívali a hráli zpěváci a hudebníci z Prahy pod vedením  pana doktora Antonína Stehlíka... a na samý závěr předal stříbrský pan farář mamince pátera Kotase květiny a poděkování..

-------------------------------------

Přiznám se, že jsem velmi skeptický vůči tzv. zázrakům, ovšem také oficielní Církev žádný stříbrský zázrak nikdy neuznala, však se také nejedná o Slavnost zázračného obrazu, ale Milostného obrazu. Přesto si však osobně myslím, že se jedná o zázračný obraz.

Nebo snad víte o nějakém jiném obraze, který by spojoval lidi všech věkových kategoriií, přesahujíce staletí i národy, kteří jej opakovaně ucívají jako symbol zvláštní duchovní milosti ?

Poděkování všem co přišli.

 

 

 

 

 





Dne 27.09.2016:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro