Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Krakov 2016


malé ohlédnutí za významou událostí roku, aneb o setkání a setkáních

Třeba to někteří čtenáři nemohli sledovat, třeba to někoho zajímá, také foto je něco jiného nežli sekundový filmový střih. Můžete si vše v klidu prohlédnout, žádný záběr neuteče.. Zkusme si tedy připomenout tohle zvláštní milionové setkání mladých a nejen těch v Krakově. V Krakově se sešli mladí křesťané, hledající alternativu a jiný životní smysl, nežli nabízí dnešní konzum.. Krakov je vlastně -za humny-.. Na závěrečnou nedělní mši přišlo na 2,5 milionů věřících...

Musím se však přiznat, mne osobně velmi zaujala návštěva papeže Františka  .. v Osvětimi. Prošel branou smrti. On starý muž, šel shrbeně, nesouce všechnu tíhu světa na svých bedrech, namáhavě, snad každý jeho krok, jakoby byl krokem do neznáma... bylo najednou zvláštní ticho, vzácní pozvaní hosté, ochranka, vše zůstalo v dáli. Zůstal jen On sám, se svým svědomím, se svým Bohem.. žádné proslovy, žádná slova.

Všechna slova jsou slabá vůči zvůli běsnění a hysterii zla. Tak málo si je dnešní svět připomene... miliony zavražděných lidských bytostí..židů..

Co vše asi procházelo tomu starému muži papeži Františkovi hlavou?

---------------------------

omlouvám se za sníženou kvalitu foto.





Dne 21.08.2016:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro