Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Jedinečná. ( www.telabasni.cz)


... není to ovšem nic pro prudéry.

Dlouho jsem jí hledal. Jedinečnou vyjímečnou výstavu. Výtvarné fotografie, poezie, takovou, že kliďo zapomenete na oběd, a čas se rozmázne v neurčito..

Už z dáli Vás upoutá. Největší galerie Evropy. Snad. Galerie na rezavějícím Železničním mostě.. Neskutečnej nápad, úžasné foto, syrová  poezie. Tahle tvůrčí skupina se nejmenuje Ztohoven ( Z toho marasmu okolo nás ven), ale určitě jsou to jejich kámoši, výtvarníci. Mladí výtvarníci..  Instalace samotné výstavy, obří formáty cca 2x2 metry i víc, zajištění proti větru, vandalům, atak, je samostaným odvahudícím počinem!

Ty fotografie mají několik rozměrů nejen v těch metrech, jinak je vidíte zdáli, jaksi v celku, jinak z blízka, kdy jedinečným nápadem průsvitné tkaniny vidíte i pozadí rezivějící konstrukce mostu i panorama Vyšehradu. O hudební doprovod se postará hukot vláčků a mašin a také milenci zamykajíce svoji lásku pevným zámkem k rezavé konstrukci mostu. Úžasnou atmosféru umocňuje skutečnost, že davy a konzum zůstaly kdesi v dáli na Karlově mostě, zde je klid a pohoda, tak akurád k zamyšlení a rozjímání...

Nakonec aby téhle jedinečnostï nebylo dosti. Tahle výstava je zadarmo. Skutečně. Neskutečně. Pro radosti.

Pokud jedete do Prahy určitě se tam stavte, pod mostem i světe div se, zaparkujete.. A nezapomeňte si sebou vzíti zámek. Tedy pokud máte lásku. A zamkněte si jí k rezavějícímu železnýmu železničnímu mostu. Jako mnozí před Vámi.. Však víte, stará láska nezrezaví..

Výstava prodloužena do 31.7.2016 ! Praha, Podolí, Železniční most.

A dost.





Dne 21.07.2016:Jan Picka


29.07.2016 - 21:34:07
onza - Umělecká skupina - Těla básní-(podle vzoru básník básní) byla založena v roce 2005, což je více nežli 10 let výrazné tvůrčí práce.Fotografie a poezie. Každoročně skupina vydá jakési výstavní album a jak sami říkají, se postupně dostali k tomu -něco říct-,tzn. vyjadřovat se skrze to,co tvoříme. Za dobu své existence uspořádali několik výstav (QUADRIO Praha, Vinohradský pavilon Praha, Kulturní dům Neratovice...zatím největší a ojedinělý počin Železniční most Praha právě končí, jejich snem je Eifelovka V Paříži...Londýn.. Jak sami říkají- většině se naše fotky a texty nelíbí,Nezřídka se rozhorlují nad jejich nemravností a co víc bezobsažností.Prý jsou laciné a komerční..tato kritika se nám jeví jako oprávněná... V době internetového šílenství,kdy je běžně dostupné každému děcku tvrdé porno, to nikoho nepohoršuje,ale ladné, decentní harmonické křivky, hra světel a stínů a moudro syrových textů a básní,jichž by kolikráte ani nebylo třeba,neboť těla básní sama. Jeden text je však velmi silný i sám o sobě, bez jakékoliv fotografie,říká se tomu paradox. Paradox umění. Je vlastně i potvrzením toho, že právě tohle je také umění současnosti.. - Jsem stále na příjmu Čísla mrtvejch kamarádů Nechávám si v mobilu- ------------------------------ Petr Eiche Doktor, Mistr Mili Tanzig Tamlbach,Otec Řehoř



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro