Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Královna vůní v Blovicích


Královna vůní zahájila v Blovicích vernisáž

Blovice, útulné městečko okresu Plzeň-Jih (3500 obyv.) včera přivítalo královnu vůní Hanu se všemi poctami na zámku Hradiště.

Mezi přítomnými hosty byl i pan ing.Václav Votava, poslanec parlamentu ČR, pan ředitel stříbrského muzea RNDr.Zbyněk Navrátil s manželkou a mnozí další hosté ze Stříbra, však domácích Blovických bylo též požehnaně. Byla to ovšem pro Blovice událost zcela mimořádná, slavnostní a jedinečná. Ale není se čemu diviti, kdypak tam vlastně naposledy zavítala sama královna ? Královna vůní. Hana.

Vernisáž zahájila paní ředitelka Blovického muzea paní PhDr.Radka Křížková Červená... též početní hudci a pěvci z celýho přilehlýho regionu, jen se podívejme, jak se na tu velikou slavnost nachystali i kroje oblékli a zapěli písně úžasně.. a na samý závěr i úžasný solo  pěvecký přednes paní Bauerové.

Sama výstava je ovšem mimořádná a sběratelsky velmi cenná, ojedinělá v celé České Republice, Stříbrští ji měli možnost viděti v loňském roce v městském muzeu. Jiný kraj, jiný mrav, jiný prostor, ovšem všem těm voňavým a zasněně zaskleným flakonkům, lahvičkám, všem těm  bižuterním šperkům a cinkrlátkům, jež zhmotnily historii zkrásnění ženy velice sluší. Je to přesně ten vzácný druh sběratelské výstavy, jež se velmi blíží výtvarnu a uměleckému záměru autorky. Královna Hana již určitě přemýšlí do budoucna a jistě se rádi necháme překvapiti...

- Dokud  nám svět voní, je na něm krásně- slova královny paní Hany Štollové ze Stříbra.

Bylo a je to krásné.

Výstava -Kouzlo parfémového a bižuterního skla-  trvá v Blovickém regionálním muzeu do 30.9.2016. 

Poděkování  paní Haně, pracovnicím muzea, účinkujícím a všem návštěvníkům vernisáže.

Bylo to milé a krásné setkání...

 





Dne 24.06.2016:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro