Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Kostnice 2016


27. - 29. 5. 2016 setkání zástupců husitských měst ...

Soubor staré hudby Cavalla se zúčastnil ve dnech 27. - 29. Května 2016 setkání zástupců husitských měst v německé Kostnici. Soubor byl vybrán, aby reprezentoval město Stříbro.

V sobotu  se na historickém náměstí konal Výlet do středověku – představily se skupiny z českých a německých měst. Na dvou místech probíhal současně program, ve kterém se střídaly taneční skupiny, šermíři, hudebníci. Své umění pak předváděli středověcí řemeslníci, lazebníci, výrobci luků aj. Celý program byl zahájen velkolepým průvodem, kterého se zúčastnili zástupci všech českých a německých husitských měst. Delegaci ze Stříbra vedl p. starosta Karel Lukeš, který nesl vlajku města Stříbra a za ním pochodoval za zvuků flétniček soubor Cavalla. Celý program byl průvodem opět ukončen. Po stranách stáli tisíce lidí, kteří nám nadšeně mávali.

Všichni účastníci akce byli ve středověkém oblečení, což dodávalo veškerému dění ten správný nádech.

Soubor Cavalla vystupuje v historických kostýmech, takže jsme je mohli zúročit i na takovéto velké akci. Měli jsme dvě vystoupení – na historickém rynku a v kostnických zahradách. Přesto, že soubor byl nejmladší z účastníků, mělo jejich vystoupení velký úspěch.

Celý den byl pro děti velmi náročný – pochod v obou průvodech, dvě vystoupení a to vše ve vedru v historických kostýmech od rána až do pozdního večera. Ale děti ze souboru reprezentovaly perfektně a i jim se to moc líbilo. Pan starosta Lukeš se o nás perfektně staral. Prohlédli jsme si historické jádro města i přístav s majákem. Na vystoupení v německé Kostnici budeme všichni ještě dlouho rádi vzpomínat. Pro děti z Cavally to byla pěkná odměna za práci v souboru.

Soubor Cavalla působí při ZUŠ, věnuje se interpretaci hudby období převážně renesance a raného baroka.

Stanislava Šmahelová, ZUŠ Stříbro





Dne 22.06.2016:Stanislava Šmahelová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro