Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Poslední.


Výstava ve Stříbrském muzeu do 20.8.2016 ! Přijďte se podívat na zajímavé fotografie. Poslední společná výstava pana MVDr.Karla Jandy a Františka Samce - Pořád se něco děje-

-Pořád se něco děje- je název výstavy starých stříbrských fotografiií, které nám představují ve spolupráci s městským muzeem ve Stříbře pánové MVDr.Karel Janda a František Samec. Výstava ojedinělá, jedinečná , zvláštní  a ... poslední..

Všïchni Ti z Vás, kdo měli tu čest znát a poznat náhle zesnulého pana Karla Jandu mi dají za pravdu. Karel byl mimořádný člověk. Přátelský, plný elánu, entuziasmu. Badatel. Spisovatel. Kamarád. Však také s panem Františkem Samcem vytvořili nerozlučnou stříbrskou badatelsky historickou dvojici. Jeden z posledních velikých projektů se jmenoval - BYL JEDNOU JEDEN HOTEL- byl představen v minulém roce v galerii muzea. Nesčetné články ve Stříbrském zpravodaji, vydání několika knih, správa webových stránek - Staré Stříbro-, je jen namátkou připomenutí obsáhlé,badatelsky významné, ojedinělé práce, týkající se dávné i nedávné hïstorie  města Stříbra.. 

Milý Karle. Přejeme Ti, aby Tvoje vědomí, Tvoje duše, byla stejně činorodá i v jiném světě.. a . . Děkujeme ! Bylo nám ctí..

------------------------------

Výstava je poměrně rozsáhlá a mapuje hlavně dřívejší historii města Stříbra. Vzácné fotografie uvidíte v galerii muzea do 20.8.2016. Vernisáž zahájil pan ředitel RNDr.Zbyněk Navrátil spolu s Františkem Samcem a dcerou MVDr. Karla Jandy Kristinou, která navštívila vernisáž i se svojí maminkou. Zazněla vážná klavírní hudba přednesena žáky ZUŠ Stříbro, vernisáž se tentokráte nesla ve vážnějším tónu, vlastně všichni vzpomínali hlavně na  pana Karla.. Nelehkého úkolu zahájení i samotné instalace výstavy se zhostili zaměstanci muzea na výbornou. Poděkování si ale zaslouží  i všichni Ti, kdož na výstavu přišli vzdát poslední hold stříbrskému badateli, veterináři, panu doktoru  Karlu Jandovi...  

 





Dne 28.06.2016:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro