Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Maťáci hráli a zpívali v Ostrovcích.


Přidáno foto

Všichni dobří havrani se vracejí... do Ostrovců.. Někdy se slova zdají slabá. Někdy je příběh silnější.

Tenhle vojenskej kemp, tedy bejvalá střelnice Lažany, je druhým domovem všech těch milejch obyčejnejch  lidiček, kteří bojují v západočeskÿm pohraničí o svojí existenci. Je to tvrdej chleba, však, kdo žil na venkově  ví své..

Mezi tyhle lidičky patří i tahle povedená partička. Maťáci. Bráškové. Hrajou a zpívajou skvěle. Ale skvělí byli všichni, co přišli pobejt. Nejsou zvyklí na fotografy, nejsou zvyklí být ve světle ramp, spíše se ostýchvě dívali. Až poté, co jsme se Maťáky přivítali, neviděl jsem je dobrých deset patnáct let, ale co je to že? se jaksi osmělili.  Jaksi zmužněli, zvážněli i sami Maťáci a také už nejsou všici. Všici však pracujou, vychováni k pracovitosti svým otcem...

Všichni se výborně bavili, skvělá muzika, vychlazené točené, uzené klobásky přímo z udírny a turecká káva vynikající. Jen Ti soudruzi z NDR zase udělali chybu. Organizátorům přálo po dlouhý době i počasí.

Jen zamrzelo, že nepřišel nikdo z městského úřadu Černošín tuhle partu pozdravit a povzbudit, přecijenom, celá tahle akce je jejich volnočasová i kulturní a dobrovolná činnost, Ostrovecké hudební léto...

Milane, Michale, Veno, Petře i Jardo (nehrající), Rudo (Pešto) Láďo (Gažíku) a šéfe Ludvíku (Ráži) děkujeme. 

Díky za  mocpěkné hudební představení a pobavení i za pěkné české písničky, příště by to možná chtělo i nějaký ten cikánský folklor pro nás  co o něj stojíme..

------------------------

Maťáky uvidíte i na Městských slavnostech ve Stříbře a to dne 11.6. od 14 - 16 hodin na stříbrském náměstí.

 

 





Dne 22.05.2016:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro