Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 16. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Studenti Gymnázia Stříbro reprezentovali školu v Senátu Parlamentu ČR




Dne 10. prosince 2015 se Václav Hlaváč a Karel Hornyicki zúčastnili jednání v Senátu Parlamentu ČR. Již před rokem jsme vytvořili projekt s názvem „Relaxační a aktivně – zábavní park pro seniory ve Stříbře“. S tímto projektem jsme vyhráli celostátní soutěž „Navrhni projekt“, kterou vyhlašuje Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

 

Projekt byl vytvořen sice pro Stříbro, ale jedná se o variabilní projekt, který lze realizovat v různé velikosti napříč všemi městy. Projektu jsme dali název „RAZ SENIOR PARK“, pod kterým chceme vystavět několik center.

 

Oslovili jsme senátora Miroslava Nenutila a zahájili s ním spolupráci, za kterou děkujeme. Díky této spolupráci jsme se dostali do Senátu Parlamentu ČR, kde jsme měli možnost představit náš projekt ostatním senátorům.

 

Jednali jsme se senátorkou Emilií Třískovou, která zastupuje Středočeský kraj a má velký zájem o rozšíření RAZ SENIOR PARKů po celém kraji. Park by šel spojit s dětskými hřišti, pečovatelskými domy atd. Dále jsme jednali se senátorkou Miladou Emmerovou, která se věnuje problematice seniorů v Plzni a měla by zájem o spolupráci s naším parkem. Náš projekt podporuje také ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

 

Projekt „RAZ SENIOR PARK“ je také součástí studentské společnosti MAPLE company při Gymnáziu ve Stříbře. Úspěšně jsem tak reprezentovali celou firmu i školu.

 

„K zábavě a pohodě stačí krůček v přírodě“  

                   

 

Václav Hlaváč a Karel Hornyicki

(autoři projektu RAZ SENIOR PARK)

 

 

Fotogalerie:

Foto č.1:

Zleva: Senátorka Emilie Třísková, Karel Hornyicki, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, Václav Hlaváč, senátor Miroslav Nenutil

 

Foto č.2:

Zleva: 

Václav Hlaváč a Karel Hornyicki v Senátu Parlamentu ČR





Dne 17.12.2015:Mgr. Zuzana Kalčíková





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro