Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Poslední šlapka 2015 byla pod mrakem


I když předpověď počasí slibovala …

teplotu na odpoledne kolem 16 stupňů a v poledne mělo začít vykukovat sluníčko, tak to tentokrát trucovalo.  Přesto se teplota v sobotu 26.9.2015  při startu rekreační cyklovyjížďky ve 13:00 šplhala k příjemným 18 stupňům. Pak se už jenom ochlazovalo a zhruba od poloviny trasy zesílil vítr a ochladilo se až ke 13 stupňům. To však účastníkům na trase nevadilo, nepříjemné to bylo až při posezení po dojezdu. Už to na dlouhé vysedávání venku nebylo.

Na start se postavilo 65 cyklistů, z toho jich osmnáct bylo ze Stříbra. Někteří přijeli rovnou na kole, někteří autem a jiní cyklobusem Mže. Oproti loňským 56 účastníkům je to opět nárůst, přičemž chyběla část účastníků, která tradičně objíždí jednotlivé cyklovyjížďky ze seriálu „Na kole po českém západě“, který letos borská Poslední šlapka uzavřela.

Jelo se po tradiční trase nejdříve po silnici do Stráže, kde se účastníci mohli rozhodnout, zda budou na Sycherák  pokračovat po silnici nebo zabočí vlevo po polní cestě a pak po lesní cestě přes Valchu. Na Sycheráku bylo občerstvení.  Zpět vedla trasa po silnici přes Dubec, Malé Dvorce do Jadruže, pak lesem ke Stráži, po silnici vlevo do Souměře a odtud vpravo lesem až ke křižovatce silnice a železnični trati Stráž – Bor a po silnici návrat do Boru. Celkem cca 34 km.

V cíli čekalo již zmíněné občerstvení na grilu, vyhodnocení a na závěr losování tomboly.  Pro účastníky to bylo krásně strávené odpoledne pohybem na čerstvém vzduchu v krásné přírodě  leckdy se známými, se kterými se jinak nepotkají.

Pozvánka na akci.

Na kole po českém západě 2016:
23. dubna 2016 - Plánská 50 - Planá
07. května 2016 - První šlapka - Bor
16. července 2016 - Holostřevská cyklovyjížďka – Holostřevy
06. srpna 2016 - Tůr de Lužná – Lužná
13. srpna 2016 - Fans Tour Štybar – Těchlovice u Stříbra
01. října 2016 - Poslední šlapka - Bor

Foto: Vít Bušek a pořadatelé





Dne 03.10.2015:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro