Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zastupitelstvo členy kontrolního výboru nezvolilo


Možná se již v prosinci bude volit místostarosta. …

Předseda kontrolního výboru (KV) předložil na pondělním jednání zastupitelstva dne 7. 11. 2011 v pracovním materiálu stejné obsazení KV jako před jeho odvoláním, což ovšem nekorespondovalo s tím, o čem se mluvilo na minulém zastupitelstvu, tedy že jednotlivé volební strany a uskupení si navrhnou prostřednictvím svých zastupitelů svoje zástupce.

Při rozpravě k tomuto bodu se přítomní dozvěděli, že předseda KV ignoroval nominaci ODS a jejich kandidáta do KV nenavrhl. ODS svého kandidáta navrhla tedy přímo na zastupitelstvu. Počet navržených včetně již zvoleného předsedy se dostal na osm, což neumožňuje zákon, který požaduje lichý počet členů výboru zastupitelstva.

Protože počet volebních stran a uskupení je v zastupitelstvu sedm, došlo k opětovné veřejné nominaci. Při ní TOP09 nominovala přes to, že jí již minulé jednání zastupitelstva schválilo předsedu KV, dalšího kandidáta, čímž by se opět počet členů KV dostal na sudý počet osm.

Po diskusi starosta nechal hlasovat o navrhnutých kandidátech jednotlivých stran bez druhého kandidáta TOP09, tedy o sedmičlenném KV. Pro zvolení nového KV chyběl 1 hlas. Poté bylo na 10 minut přerušeno zastupitelstvo a zastupitelé se odešli radit. Po přestávce se už ale k volbě členů KV nevrátili.

Po rezignaci bývalého místostarosty převzal část jeho úkolů starosta, ale jak sám na příkladu uvedl, jsou momenty, kdy by se měl z titulu statutárního zástupce města v jeden den zúčastnit 3 akcí. Požádal proto zastupitele o návrh na místostarostu buď na plný nebo alespoň částečný úvazek.

Jak uvedl jeden ze zastupitelů, dosud se čekalo, že TOP09 bude chtít na základě koaličních dohod obsadit funkci místostarosty. Žádost starosty, který kandidoval za TOP09 a který se obrátil na všechny zastupitele, je prvním oficiálním krokem mezi zastupiteli a to rovnou na jednání zastupitelstva, ze kterého lze usuzovat, že TOP09 na postu místostarosty netrvá. Žádost starosty tak pravděpodobně spustí nové kolo vyjednávání a protože se příště zastupitelstvo sejde až 19. 12. 2011, může se stát, že mezitím dojde k dohodě.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 08.11.2011:Ing. Josef Hrábek


08.11.2011 - 19:42:07
mecenas - Nevím, ale když TOP09 tak moc chtěla mít v KV svého člena, že nerespektovala dohodu, proč tedy navrhla p. Cvrka a ne Plánku? Má snad strach, že nestraník nebude skákat tak, jak strana píská? U p. Cvrka bych strach neměl, ten hlasuje a jedná přesně dle strany. Zřejmě si neuvědomuje, že TOPka ztratila poslední kapku přízně, když se distancovala od starosty Červeného. A selekce kandidátů panem Cvrkem potvrzuje, že TOPka chce stále vše...



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro