Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 17. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Nash a Štybar v Plzni na stupních vítězů


Po roce se v Plzni opět sešla světová cyklokrosová …

 

špička žen a mužů na úvodním závodě Světového poháru v cyklokrosu. V dopoledním programu se jel v mládežnických kategoriích Český pohár, ve kterém se objevili i zahraniční účastníci.

V závodě žen se při neúčasti Holanďanky Marianne Vos a Němky Hanky Kupfernagel očekával souboj o prvenství mezi Američankou Katherine Compton a naší Kateřinou Nash a byla otázka, jak mezi tyto dvě zasáhnou ostatní evropské závodnice. Katka se s Compton potkala minulý víkend v USA, kdy nad ní v sobotu vyhrála a v neděli s ní prohrála poté, co jí spadl řetěz.

Katka stejně jako vloni špatně odstartovala, ale rychle se propracovala do vedoucí sedmičlenné skupiny, kde byla i naše Pavla Havlíková. Ta se skupinou ztratila kontakt na schodech na konci prvního kola. Compton se cítila velice dobře a proto za to po druhém kole vzala a začala se pomalu ostatním závodnicím vzdalovat.

Dvě kola před cílem se Katka pustila do stíhací jízdy za Compton, s nepatrnou ztrátou za ní jela Holanďanka Sanne Van Passen. V poslední zatáčce před nájezdem do posledního kola ale Katka spadla, v důsledku čehož měla problémy s řazením, což jí stálo druhé místo a dojela celkově třetí.

Zdeněk Štybar již před závodem avizoval, že jeho kondice po výpadku v tréninku, který způsobilo zranění kolene, není taková, jaká by měla být. Ale že motivace a diváci mu dodají chybějící sílu.

Startér závod odstartoval i přesto, že na startu byl ještě kameraman, který zbrzdil mimo dalších i Belgičana Alberta. Zdeněk vystartoval dobře, ale do první pravotočivé zatáčky najížděl opatrně a po pádu za ním bylo jasné proč. Zdeněk zpočátku neskákal ani překážky a jel na jistotu.

Teprve ve druhém kole Zdeněk nastoupil, čímž roztrhal startovní pole a na čele se utvořila sedmičlenná skupina. Až poté, co se Zdeněk nechal na čele vystřídat, dotáhl se do vedoucí skupiny i Radek Šimůnek, ale jakmile se na čele závodu objevil opět Zdeněk, tak Radek ze skupiny odpadl.

Jakmile Sven Nys na chvíli opustil čelo skupiny, nastoupili Pauwels se Štybarem a rychle si udělali cca 8" náskok. Sven se za nimi vydal a nakonec je docvakl. Pak se ale dvě kola snažil za nimi jen udržet a odpočinout si.

V předposledním kole Zdeněk nastoupil, ale Pauwels se ho udržel a celá trojice se opět sjela. Další pokus o odjetí zkoušel neúspěšně Zdeněk ve stoupání do cílové rovinky a pak ještě jednou na louce.

V posledním kole vybíhal do schodů Zdeněk ještě na prvním místě, ale při objíždění stromu nechal na kopečku nad schody trochu místa, do kterého se Sven nacpal a Zdeňka předjel, čímž získal při nájezdu do cílové rovinky několik metrů, které ve spurtu se Zdeňkem obhájil. Totálně vyčerpaného Zdeňka stihl nakonec předjet i Kevin Pauwels.

Výsledky Světový pohár Plzeň 16.10.2011 Elite ženy:
1. Katherine Compton 40:37
2. Sanne Van Paassen +18"
3. Kateřina Nash +27"

Výsledky Světový pohár Plzeň 16.10.2011 Elite muži:
1. Sven Nys 1:06:08
2. Kevin Pauwels +0"
3. Zdeněk Štybar +3"

Zdeňkův komentář.

Video.

Fotogalerie 4x.

Stránky závodu.

Minulý závod.

Záznam ČT4 Sport.

Kupte si čepici nebo tričko "Fanoušek Zdeňka Štybara".

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.





Dne 17.10.2011:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro