Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zastupitelstvo odvolalo celý kontrolní výbor


Předseda kontrolního výboru (KV) podal poslední srpnový

den rezignaci. Vzhledem k tomu, že byl předsedou KV zvolen přímo zastupitelstvem, přestal být rezignací i členem KV.

Při projednávání vzniklé situace padl nejdříve návrh dočasně pověřit vedením KV stávající členku KV, načež v rozporu s informacemi uvedenými v Tachovském deníku, kde se psalo, že „do funkce předsedy kontrolního výboru ve Stříbře chce tachovská organizace TOP 09 podporovat odstoupivšího místostarostu Pavla Plánku", překvapivě člen výboru Místní organizace TOP 09 Tachov Bc. Vojtěch Šrámek navrhl, aby KV vedl zastupitel Mgr. Miroslav Cvrk mladší z kandidátky TOP 09!

Po tomto návrhu zastupitelé přerušili jednání a odešli se poradit.  Po přerušení jednání starosta navrhl odvolání celého stávajícího KV, což zastupitelé schválili. Následně pak schválili novým předsedou KV Mgr. Miroslava Cvrka mladšího. Na příštím jednání zastupitelstva si zbývající strany mají nanominovat svého zástupce do KV.

I když to není porušení žádných předpisů, není obvyklé, aby starosta a předseda KV byli z jednoho volebního uskupení, protože už samotný název KV napovídá, že by měl být protiváhou k vedení města, které reprezentuje právě starosta a to i bez ohledu na prohlášení TOP 09 z minulého týdne, o jehož důvěryhodnosti nás přesvědčila i rychlá změna kandidáta TOP 09 právě na post předsedy KV.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 04.10.2011:Ing. Josef Hrábek


04.10.2011 - 12:57:08
gandalf - Tachovský okres pevná hráz socialismu a míru :)
04.10.2011 - 10:23:12
občan - Ať čtu článek zprava, zleva, pozpátku, vzůru nohama, netuším, co nám občanům chcete sdělit..komedie, komedianti, furianti. Jděte s tím už do.... někam a začněte pro nás, kteří si vás volili, něco opravdu dělat..Žabomyší války nás opravdu nezajímají.
04.10.2011 - 09:56:50
mecenas - Napadá mě v souvislosti s událostmi posledních dní, že pan Šrámek nečte noviny nebo nechodí na jednání tachovské TOP 09 nebo Stříbro neví, co chce Tachov a naopak atd. Jinak si to neumím vysvětlit. Pan Plánka se včerejšího jednání raději ani neúčastnil, zřejmě zrovna někde připravoval tiskovou konferenci.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro