Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Starostou města Stříbra zvolen Mgr. Miroslav Nenutil


První zasedání nově zvoleného zastupitelstva se uskutečnilo ...

v obřadní síni stříbrské radnice. Sešlo se všech 15 nově zvolených zastupitelů, kteří si odhlasovali opět dva uvolněné zastupitele.

Následovala volba starosty. Jediným kandidátem, kterého za ČSSD navrhl pan Zdeněk Štybar, byl Mgr. Miroslav Nenutil, který získal ve volbách největší počet preferenčních hlasů a taktéž v naší anketě na www.stribro.cz by ho za starostu chtěla téměř polovina všech hlasujících. Při vlastním hlasování bylo pro 14 zastupitelů, když jediným, kdo se zdržel, byl právě Mgr. Nenutil.

Další volba se týkala volby místostarosty. Zde taktéž jediným kandidátem, kterého za SNK ED navrhla Mgr.Jitka Soukupová, byl Pavel Tóth. Tím bylo naprosto zřejmé, že se mezi sebou domluvila ČSSD a právě SNK ED, kteří dohromady mají rozhodujících 8 hlasů v zastupitelstvu a ČSSD tak již nepotřebovala KSČM. To se projevilo také hned při hlasování, kdy Pavel Kaštovský a Bohuslav Kupec z kandidátky KSČM byli jako jediní proti zvolení Pavla Tótha místostarostou města. Pavel Tóth se zdržel hlasování.

Rada města Stříbra má 5 členů a jejími členy jsou automaticky starosta a místostarosta. Následovala volba prvního radního. Jediným navrženým kandidátem byl Ing. Petr Strankmüller. Hlasování kopírovalo volbu místostarosty, Ing. Strankmüller se zdržel a Pavel Kaštovský a Bohuslav Kupec z kandidátky KSČM byli proti.

O zbylá dvě místa radních už byl podstatně vyšší zájem. Navrženi byli v pořadí Bc. Petra Klimešová, Bc. Alena Charvátová a Karel Ticháček. Jako první se hlasovalo o Bc. Petře Klimešové. Byla zvolena devíti hlasy, když proti byli MVDr. Jan Jarolím, MVDr. Josef Steiner, Ing. Petr Strankmüller a Bc. Alena Charvátová z kandidátky ODS a Karel Ticháček z Cesty změny. Zdržel se, pokud jsem dobře zaregistroval, Pavel Tóth.

Do volby o poslední místo radního byl navržen Vladimír Souček a pak opět Bc. Alena Charvátová a Karel Ticháček. Vladimír Souček byl zvolen taktéž devíti hlasy, když proti byli MVDr. Jan Jarolím, MVDr. Josef Steiner, Ing. Petr Strankmüller a Bc. Alena Charvátová z kandidátky ODS a Karel Ticháček z Cesty změny. Zdržel se, pokud jsem dobře zaregistroval, opět Pavel Tóth.

Zvolená rada města Stříbra:
Mgr. Miroslav Nenutil (ČSSD, 48 let) - uvolněný starosta
Pavel Tóth (SNK ED, 25 let) - uvolněný místostarosta
Ing. Petr Strankmüller (ODS, 44 let)
Bc. Petra Klimešová (SNK ED, 29 let)
Vladimír Souček (ČSSD, 30let)

Oddávající:
Mgr. Miroslav Nenutil
Pavel Tóth
Vladimír Souček
Ing. Josef Sazama

Mgr. Miroslav Nenutil ve svém projevu nově zvoleného starosty uvedl, že rada města předstoupí s "programovým prohlášením" toho, co by se za 4 roky mělo udělat, což má ve volebním programu SNK ED.

Doufám, že jsem hlasování zaznamenal tak, jak se uskutečnilo.


Dne 07.11.2006:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro