Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



První jednání zastupitelstva v roce 2011


Kluziště, náměstí, propojení ulic Soběslavova a Nerudova, … .

Při prvním zastupitelstvu v roce 2011 se rozproudila diskuse hned při kontrole plnění úkolů usnesení z předcházejících zastupitelstev, kdy starosta navrhl zrušení usnesení, které mu ukládá do konce března podat žádost o dotaci na zastřešení kluziště. Zastřešení kluziště by mělo jednak přinést úsporu energie díky jeho tepelnému odizolování a zároveň by se eliminovaly vlivy počasí jako je sluneční svit přímo na led, déšť, sníh a vítr. Nevýhodou by byla nutnost osvětlení i přes den. Tento bod zůstal prozatím platný, přičemž do 1. 3. 2011 by vedoucí HIO měla předložit zastupitelstvu finanční rozvahu po plánovaném zastřešení, což vychází na únorové zastupitelstvo.

Další diskuse se rozpoutala okolo revitalizace náměstí. Na prosincovém zastupitelstvu byl přítomný architekt, který v diskuzi odpovídal na dotazy a druhý den po zastupitelstvu se sešel s místostarostou Pavlem Plánkou. Očekával jsem, že na základě tohoto jednání pan místostarosta navrhne zastupitelstvu konkrétní úpravy náměstí, aby se jednak dodržely kritéria pro získání dotace a jednak se vyhovělo požadavkům podnikatelů na zvýšení parkovacích míst. Pan místostarosta nejenže nic nenavrhl, ale na přímý dotaz zastupitelky paní Soukupové, ale ani na můj, nic konkrétního neodpověděl.  Z jeho odpovědi jsem usoudil, že v uvedené věci vůbec nic neudělal, takže buď projekt poběží dle původního plánu, nebo se bude muset vrátit dotace. V případě vrácení dotace je ale velmi malá pravděpodobnost, že město v budoucnu dotaci získá a ze svého mít na rekonstrukci náměstí nebude. Zastupitelstvo sice schválilo uzavření smlouvy o podmínkách poskytnutí dotace na revitalizaci náměstí, ale na druhé straně uložilo místostarostovi svolat do konce ledna pracovní jednání zastupitelstva ke změně projektu.

Zastupitelstvo dále schválilo smlouvy o podmínkách poskytnutí dotace na dokončení rekonstrukce a modernizace Mánesovy ulice a pak na propojení ulice Soběslavova a Nerudova.

Na podnět občana zastupitelstvo uložilo zveřejnit přehled organizací, ve kterých je město členem.  Město Stříbro je členem různých sdružení, která mají hájit i jeho zájmy. Sdružení jakožto větší celek než obec má daleko větší šanci uspět v žádostech o dotace, či je daleko významnějším partnerem pro jednání s orgány státní správy.  Jedním z nich je i Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, jehož je Stříbro zakládajícím členem a zároveň je členem výboru sdružení za Plzeňský kraj. Na moji otázku, co je nového ve sdružení nejdříve pan místostarosta, který byl pověřen zastupovat Stříbro, odpověděl, že se po volbách teprve „oťukávají" a teprve na moji druhou otázku odpověděl, že proběhly dvě zasedání, kterých se nezúčastnil, protože byl zaneprázdněn prací na radnici.

Předcházející článek z kategorie "Zastupitelstvo".



Dne 20.02.2011:Ing. Josef Hrábek


07.03.2011 - 19:55:14
jrewing - Víte, máte pravdu asi všichni, ale je pravda, že pan Hrábek pana Plánku nemusí. Již několikrát, když jsem pana Plánku chválil, chtěl ode mne slyšet nějaké jasné důkazy toho, co pan Plánka dělá nad rámec svých pracovních povinností. Nedokázal jsem mu odpovědět, protože to vážně nevím. Ale co vím je to, že pan Plánka dělal alespoň to, za co byl placen a co byla náplň jeho práce. A myslím, že dost dobře.To mu nestačilo a stále se mě ptal, CO PAN PLÁNKA UDĚLAL NAD RÁMEC SVÝCH POVINNOSTÍ. To, že tyto stránky jsou vnucovány občanům tohoto města jako jasná věc a názor všech a hlavně vedení města je velice pravdivá a mohu říci, že to na mě také tak působí.Je jasné, že člověk neznalý místních poměrů půjde na tyto stránky a ne na oficiální stránky města. Líbí se mi čechysmus, který je viditelný při jednání o náměstí. Proč neudělat z náměstí ZOO, když na to dostaneme prachy. Ale že by někdo překročil hranice centra a podíval se na to, že i okolí by potřebovalo a to prosím mnohem víc megaúpravy. To, že v některých částech města není ani kanalizace je každému buřt, protože se raději zrenovuje náměstí, aby se zde mohli pořádat různé "komunistické" průvody.A všichni si říkali,"ty kjávo, to Stříbro je tak krásné". A nikdo už nevidí, jaký je v okrajových částech středověk.
03.03.2011 - 22:24:12
H.H. - Důsledek toho koho voliči do zastupitelstva volí. Potvrzuje to můj názor, že volení kandidáti by měli být alespoň trochu sběhlí ve státní správě. Nejlépe aby to byli ekonomové, právníci a podobné povolání, které mají přehled o veřejném sektoru. Učitelé či umělci se mi zdají ne vždy vhodní. :)
27.02.2011 - 17:26:49
cuk - Je to sice první zastupitelstvo, ale v roce 2011. :-)
25.02.2011 - 20:32:37
občan - Nechme stránky stránkama, o to nejde. Jak už sám nadpis článku připomíná, jde o první! shchůzku zastupitelstva..o to jde..ještě jim ani neoschl inkoust na pracovní smlouvě a už kritika..kdyby bylo alespoň po roce, jakž takž by se bilancovat dalo, ale tady čtu palbu kritiky v době, kdy se ještě de facto nemohly projevit důsledky jejich práce. Toto je opravdu zaujatost, nic jinýho. Dejte jim čas a když se po, dejme tomu, roce nic nezmění, pak kritizujte..po dvou měsících je pranýřování skoro morbidní...není Vám to trochu trapné, pane Hrábku?.
25.02.2011 - 10:22:11
Pepa - Pro raka: Je to skutečně tak, jak píšete. Doménu jsme naštěstí stihli zaregistrovat dříve než někdo prodávající drahé kovy. Pokud bychom to neudělali, tak na stribro.cz by se dnes nabízelo k prodeji stříbro :-). Kolega připravil projekt městských stránek a zašli jsme za tehdejším starostou panem Bursíkem. Nabídli jsme, že město bude mít na stribro.cz vyčleněnou svojí část pro sebe. Výhodou by bylo, že by se veškeré informace MěÚ pro občany zobrazovaly rovnou na úvodní stránce stribro.cz a soustředění informací by zaručovalo vysokou návštěvnost. Totéž jsme později nabídli i MKS a Městskému muzeu.
24.02.2011 - 18:59:39
občan - pro raka: každý, nechť má názor jaký chce, to souhlasím. Tudíž i já. Iluze o těchto stránkách jsem ztratil už v době referenda o VtE. Pan Plánka zřejmě panu Hrábkovi nepadl do oka, to se stane, ale využívat k jeho napadání web se jménem stříbro.cz mi nepřijde košer. Zrovna tak byl tento web zneužit při výše zmíněném referendu a zaujatě a nepravdivě informoval občany Stříbra. Já mám prostě problém s tím, když někdo pod hlavičku stříbro.cz zneužívá. Pokud by se stránky jmenovaly: hrabkovy.zaujate.názory.cz, neměl bych s tím sebemenší problém. Přeji příjemný zbytek dne.
24.02.2011 - 16:56:09
rak - pane Občan.... píši o tom, že každý má nějaký svůj názor - má na něj právo a z vašeho pohledu může být třeba i zaujatý, ale to je pak váš problém, jak to hodnotíte. Kde jste sebral informaci, že by mělo jít o oficiální stránky města Stříbra? V době kdy o tuto doménu neměl nikdo z města zájem ( to o internetu na městě asi ani neslyšeli )se našel někdo a doménu na sebe registroval legálně bez problémů. Používáte obraty jako "oficiální pravda" a "zneužívání webové domény města" ale to už vám asi nikdo nerozumí, protože asi sám nevíte co slova ve vámi namíchaném guláši vlastně znamenají. Sám jste čtenáře utvrdil o tom, že vaše výkřiky do tmy jsou jen na pousmání. Ať vám chutná a popřemýšlejte vážně o těch poštovních známkách - uleví se vám i ostatním...opravdu.
24.02.2011 - 16:07:01
občan - Mimochodem, pokud nazýváte "pravdou" nějaké katastrofické scénáře hořících větrných elektráren, nebo ufo, útočící na VtE, pak je mi vás líto. Slovo pravda je pro vás v podstatě to, co vám bulvár naservíruje pod nos..
24.02.2011 - 16:03:28
občan - Pane rak, já o voze a vy o koze. Já píšu o zaujatosti-nezaujatosti, ne o svobodě slova. Asi neumíte číst, nebo jste též zaujatý, vidíte nick občan a máte tmu před očima. Námahu jste si mohl vybít jinde, ten váš příspěvek je naprosto bezpředmětný a zcela mimo mísu, když uvážím, že jsem se pozastavil na tím, jak absurdní je fakt, že pod jménem "stříbro.cz" !, které se tváří jako oficiální stránky obce, píše majitel své doměnky a zaujaté subjektivní pocity, jako oficiální pravdu. To nemá se svobodou slova nic společného, nazval bych to spíše zneužívání jména, či webové domény města.
23.02.2011 - 19:03:28
karel - Konečně správnej názor!S Rakem plně souhlasím!
23.02.2011 - 18:39:16
rak - pro občana: Pravda někdy bolí a bývá i krutá, a p. Hrábek je jeden z mála, který se nebojí svůj kritický názor napsat a podepsat se pod něj. Už nejsme v době, kdy se držela huba a krok, jak by jste si asi přál. Možná by jste mohl zvážit, zda budete vy přispívat na tyto stránky, protože osobně jsem od vás nečetl nic konstruktivního jen špína a kritika. Doporučení pro vás: zkuste se věnovat třeba filatelii mně osobně by to udělalo radost.
23.02.2011 - 15:21:11
občan - O zaujatosti p. Hrábka a těchto stránek jsem si povšiml už za kauzy ohledně větrných elektráren...dle mě jso tyto stránky ostudou města a neměly by se nazýva stříbro.cz, nýbrž Hrábek.web, Štybar.web nebo podobně. ..nic proti p.Štybarovi. Se stávajícím názvem by se dala očekávat nestrannost..bohužel, ta evidentně autorovi chybí.
23.02.2011 - 15:10:29
tubarao - Zde odkaz na studie: http://www.stribro.cz/bread.php?id=1283
23.02.2011 - 15:09:22
tubarao - Láďo, vyhrála studie číslo 1. Přijď se podívat na zastupitelstvo, rád tě uvidím :) Na změny už je docela pozdě, a především dle projektu byla získána dotace. Bohužel hodnotitel, který by řekl, co je možné změnit, aniž by byla ohrožena dotace, na jednání zastupitelů s architektem Veličkou pozván nebyl.
22.02.2011 - 23:42:05
Petr Beránek - Souhlasím s Vámi Ladislave, alespoň z části.. Myslím si že výběrové řízení na návrhy realizace nám. je rozhodně věc minulého vedení. A to že Vás ani jeden návrh neoslovil svědčí předse o kvalitě výsledného projektu. Vyžádejte si osobně na radnici projektovou dokumentaci a pokuste se navrhnout změny nebo se alespoň seznámit s projektem co vyhrál, donuťte zastupitele veřejně představit vítězný projekt co nejdříve na internetu, zeptejte se odborníků památkářů co oni na to, debatujte o tom mezi sebou, to je to nejlepší co můžete udělat. Až se začne stavět bude už pozdě lamentovat proč jsou kašny takové a makové. Hovořím ze své vlastní zkušenosti, byl jsem osobně předkladatelem návrhů změn při realizaci jiného náměstí a šlo to!!! Jinak na zastupitelstvo určitě všichni zajděte, má to smysl. Alespoň jednou si to užijte místo TV, zastupitele si totiž volíte Vy!
22.02.2011 - 11:58:08
ladislav - Návrhy jsem viděl všechny, po pravdě řečeno, ani jeden z nic mě neoslovil, bohužel ani nevím, který z nich nakonec město vybralo, ať už to však byl kterýkoli z nich, neznamená to, že se ho při realizaci musí město striktně držet, bylo přeci možné vyjednat další změny .... Logika, že pokud něco není zcela dle mých představ tak to raději nechci je nesmysl, lze přeci s celou věcí dále pracovat a dotáhnout ji do stavu uspokojivého. To už ale bylo myslím spíše úkolem minulého vedení, do jaké míry se s tím zabývali či nikoli nevím, ale i kdyby ne, tak strkáním hlavy do písku namísto urychleným řešením nedostatků se rozhodně nic nevyřeší. A co současný pan starosta, ten se v tom angažovat nemůže, když se tomu p. Plánka vyhýbá ? Nevím, asi se budu muset jít podívat na zastupitelstvo jak to tam vedou.
22.02.2011 - 10:27:06
Gandalf - Tady je tolik fundovaných občanů škoda že to není takto ostrý i na zastupitelstvu :)
21.02.2011 - 22:01:29
Ivy - Taky bych tu dotaci raději vrátila, než si takhle zlikvidovat náměstí :P
21.02.2011 - 22:00:06
mecenas - Pokud by pan Planka nebyl ve Stribre,pak to chapu,ale on tu pres den byl. Ze by mel strach z otazek? Vzit si dovolenou v den,kdy je zastupitelstvo,mi prijde prinejmensim nestastne. A co pan Crvk? Je nemocny nebo proc jiz podruhe chybel?
21.02.2011 - 21:44:50
rak - Hlavní chyba byla ta, že těm uvolněným zastupitelům nikdo neřekl,že se od nich bude vyžadovat nějaká práce. Takže účast na schůzkách, zasedání...prosazovat zájmy města a pracovat za rozkvět a podporu, získávat peníze, dotace ...a pod. Bohužel už na začátku bylo všem jasné, že pokud se někdo nazajímal několik let o dění ve městě a jen před volbama se začne zviditelňovat- tak asi převládají osobní zájmy. Ano fanděme schopným, ale ty jaksi na těchto postech nevidím. Doba hájení bude pryč a tak se ptám co jste již stačili pro město udělat? Absence na jednáních není asi to nejlepší a zasedání zastupitelstva je velká ostuda.
21.02.2011 - 21:25:06
Petr Beránek - Na obhajobu pana Plánky musím říci, že na projekt náměstí se opravdu nedá koukat. Kdo ho viděl, dá mi za pravdu. (Viděl ho z Vás někdo? Nemyslím.. zajděte na radnici a zajímejte se!) Raději nevzít dotaci.. a co se týče muzea, tak klobouk dolů..Fanděte schopným a invenčním lidem. S pozdravem všem ze Stříra.
21.02.2011 - 17:23:51
ladislav - Zejména pasáž o náměstí mě pobavila.... ale nevím, Ing. Hrábek ČSSD, Plánka TOP09 .... buďto máme opravdu tak neschopného místostarostu a nebo je článek napsaný zaujatě ve snaze co nejvíce poškodit konkurenčí stranu, nedovedu posoudit, ale jedno vím téměř jistě, Plánka by vůbec místostarostu dělat neměl, o jeho schopnostech i ryzím charakteru dost pochybuji, o opaku mě zatím nijak nepřesvědčil.
21.02.2011 - 16:40:19
občan - ..ať je tam kdo je tam, ať dělá co dělá, vy budete vždy nadávat..to už je úchylný..zřejmě napravit to, co sprznili ti šašci, kteří tam byli do teď asi chvíli potrvá..připomínáte mi blesk.cz.
21.02.2011 - 15:21:51
mecenas - Pane Hrábku, nechte toho místostarostu trochu vydechnout. Jak by mohl mít čas, když musí často odjíždět z radnice a kontrolovat, jak mu firma STAVOSERVIS opravuje vlastní dům (pokud tedy zrovna neschůzuje v pivovaru). Mimochodem STAVOSERVIS je stejná firma, které noví radní docela dost navyšovali částku na rekonstrukci muzea oproti původní smlouvě (min. kláštera). To se dá vyčíst usnesení rady. Ale to asi bude náhoda, že :o)
21.02.2011 - 14:43:03
binladin.ag - Jestli pro něho spíš není důležitější hrát na bubínek než se starat o zájmy města.
20.02.2011 - 22:44:16
Mila - Bodejť by stíhal, když vedle místostarostování řídí ještě muzeum. Proč se nechává tedy volit do dalších funkcí, které nestíhá. Nakonec na to doplatíme všichni kromě něj.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro